A JAKA ON MA MOC??? A I CZY MOGE ZAPYTAC JESZCZE CZY JAK CHCE ZMIENIC GLOSNIKI NA 4 SZTKI 200W BASOWE GLOSNIKI TO CZY ON WYTRZYMA??
[O1] Światła cofania
Zwiń
X
-
[O1] Światła cofania
Dzisiaj zauważyłem w mojej O1 kombi, że światła cofania zapalają się na chybił trafił jak wrzucam wsteczny. I mniej tych trafień mam jak auto jest zimne po nocy. Jak ciepły, to częściej załapuje. Czy to oznaka padającego czujnika/włącznika w skrzyni? Czy szukać przyczyny raczej na kablach i w tylnych lampach?Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
-
-
Więc dla ścisłości powiem że chodzi mi o "czujnik" który znajduje się w prawej części komory silnika bardzo blisko cięgien sterujących skrzynią biegów. Myślę że można mi wybaczyć tę nieścisłość
Zakupiłem "czujnik" na giełdzie za 15zł i wszystko wróciło do prawidłowego stanu.
Widzę tutaj malutką ironię ze strony Kolegi :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koja86Mówimy o światłach cofania czyli masz przekaźnik , bezpiecznik nr 7 oraz czujnik :wink:
U mnie bezpiecznik jest dobry, czujnik tez na taki wyglada, masa jest na kablu przy kostce, natomiast nie ma pradu na drugim kablu. Wiec moze to przekaznik? kable na tyle co widac nie wygladaja na zgnile.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marekzuwez miernik i sprawdz sam wylacznik/czujnik na skrzyni - bo na dobry to on moze tylko wyglada
[ Dodano: Nie 23 Gru, 07 01:41 ]
Bezpiecznik sprawny i prad w gniezdzie bezpiecznika tez jest.
Komentarz
-
Komentarz